De GGD Rotterdam-Rijnmond staat aan de vooravond van de volgende enorme uitdaging: het vaccineren. Dat zal naar de verwachting van de Rotterdamse raadsleden Zeegers en Van Wifferen een enorme operatie zijn, ‘’waarbij coördinatie en communicatie’’, zeggen ze, ‘’van essentieel belang zijn.’’ De lokale D66 wil graag ver voorafgaand aan die operatie inzichtelijk hebben of het proces naar wens zal gaan verlopen.
De vraag aan zorgwethouder Sven de Langen is daarom of hij al in overleg is met de GGD Rotterdam-Rijnmond, huisartsen, zorginstanties en ziekenhuizen over het vaccinatieplan van de gemeente Rotterdam en hoeveel vaccinatiepunten er in de stad zullen komen? Zijn dat onorthodoxe vaccinatielocaties, zoals een drive-in locatie, grote tijdelijke leegstaande gebouwen zoals Ahoy, wijk-vaccinatiebussen of drukke locaties in de stad?
Tijdens het vaccineren zal de GGD ook blijven testen, dus is het interessant te weten of hiervoor wel voldoende is en ook middelen. Worden er nieuwe medewerkers gezocht? Zijn die er eigenlijk wel en als ze er zijn, voor welke medische taken kunnen ze worden ingezet.
Zeegers en Van Wifferen hebben een rijtje van dit soort vragen aan De Langen gesteld met als laatste: Gaat de gemeente een publiciteitscampagne opzetten om de noodzaak van vaccineren aan de Rotterdammers te communiceren?